torek, 14. junij 2011

Seznam slovenskih organizacij, ki delajo poskuse na živalih

Vox Libera - Svobodni glas v Sloveniji je objavil seznam slovenskih organizacij, ki tako zelo zaupajo svoji "znanstvenosti", da izvajajo poskuse na živalih.

In to kljub temu, da je bilo že davno tega dokazano, da rezultatov tega početja niti statistično ni mogoče primerjati z reakcijami človeškega organizma.

Seznam slovenskih organizacij, ki delajo poskuse na živalih


Poleg organizacij s seznama je potrebno omeniti, da obstajajo še druga podjetja, ki poskuse za svoje izdelke, ali njihove sestavine, naročajo pri domačih ali tujih organizacijah, in si s tem skušajo "umiti roke", ter se nemalokrat deklarirajo za "živalim prijazne".


rabbit skin irritant test

POMISLITE, PREDEN KUPITE!


Po veljavnem pravilniku je poskus "vsak poseg na živi živali v poskusne ali druge znanstvene namene, ki ji lahko povzroči trpljenje, stisko, trajne poškodbe ali smrt in vključuje tudi druge ukrepe, ki povzročijo ali lahko povzročijo rojstvo živali v navedenih okoliščinah. Za poskus ne štejejo najmanj boleče metode usmrtitve ali označevanje živali. Poskus se začne, ko je žival prvič pripravljena za uporabo v poskusu, in se konča, ko nadaljnje opazovanje ni več potrebno. Za poskus šteje uporaba živali tudi v primerih, ko se z anestetiki, analgetiki ali z drugimi metodami preprečuje njeno trpljenje, stiska ali trajne poškodbe."

Slovenija uradno uvršča poskuse v kategorijo "zaščita živali".


Če so živali stvari, kaj preostane nam?

Ni komentarjev:

Objavite komentar