ponedeljek, 04. julij 2011

Škandalozni protest proti ponovni naselitvi medvedov v Dolomitih

Italijanska policija je prekinila banket, ki ga je v mestu Imer v Dolomitih organizirala Severna Liga (Lega Nord), Berlusconijev koalicijski partner. Na banketu so stregli meso medveda iz Slovenije, kjer lov na medvede še ni prepovedan. Italijanska ministrica za okolje je banket opisala kot barbarski, zunanji minister in ministrica za turizem pa sta ga označila za škandalozno iniciativo.

Kljub temu, da so pred desetimi leti tja naselili 10 medvedov od drugod je v Italiji le še okoli 35 medvedov. Lov nanje je prepovedan, kljub temu pa imajo med pripadniki človeške rase veliko sovražnikov.

Maurizio Fugatti, poslanec Severne Lige, je povedal, da so banket organizirali z namenom pokazati, da imajo ljudje vso pravico ponovno zasesti življenjski prostor petintridesetih medvedov. Dodal je še, da medvede, za zaščito domačinov pred njihovim plenjenjem, raje jedo.

Za 50kg medvedjega mesa na banketu ni bilo prave dokumentacije, izkazalo pa se je tudi, da je Severna Liga imela še enkrat toliko zamrznjenega mesa za še eno pojedino.

Ni komentarjev:

Objavite komentar