nedelja, 25. marec 2012

Protest proti poskusom na živalih v Trstu

Že prejšnji mesec smo poročali, da Univerza v Trstu načrtuje obnovo in razširitev obstoječega središča za poskusne živali, ki vključuje tako prostore za vzrejo živali kot poskusni laboratorij. V soboto, 17. marca 2012, se je proti temu v Trstu zbralo več kot 500 protestnikov.


Protest je organizirala skupina neodvisnih državljanov Italije, ki se bori proti vivisekciji, poleg številnih organizacij in skupin, kot je na primer italijanska Lega Anti vivisezione, pa smo se ga udeležili tudi sodelavci Veganske iniciative. Svojo podporo so prišli izkazat tudi ljudje, ki so nasprotujejo podjetju Harlan pri uvozu opic za laboratorije ter ljudje, ki so proti reji psov za poskuse v Montichiari.

Shod ni bil organiziran le proti tržaški univerzi, temveč tudi proti vivisekciji nasploh. Protestniki smo opozarjali na neetičnost, neučinkovitost, krutost ter škodljivost vivisekcije tako za živali kot za ljudi.
 
Protestniki in štirinožni prijatelji smo se zbrali na trgu Piazza della Borsa, potem pa naredili krog po glavni prometni cesti, ki je bila v namen protesta za promet zaprta.


Kolona protestnikov se je nazadnje ustavila pri sedežu dežele Furlanije Julijske Krajine, ki je financirala tržaško univerzo pri projektu obnove in dograditve laboratorija za poskuse na živalih. Shod se je zaključil po približno dveh urah.


O poskusih na živalih lahko preberete tukaj, proti tržaškemu centru za poskuse na živalih pa je še vedno odprta peticija.

Ni komentarjev:

Objavite komentar