petek, 25. april 2014

Nova knjiga: Circles of Compassion

Kako so povezani sočutje do živali, socialna pravičnost in harmonija med ljudmi?

Kako rutinsko izkoriščanje živali za hrano in druge izdelke prispeva k nepravičnosti in nasilju, ki ju doživljajo ne le živali, temveč tudi mi sami in drugi ljudje?

"Zdi se, da pogosto ne prepoznamo povezave med različnimi oblikami nasilja in zatiranja. Če to povezavo lahko vidimo in razumemo, bo naš skupni trud za pozitivne spremembe uspešnejši,"
pravi Will Tuttle, avtor knjige Hrana za mir in urednik nove knjige Circles of Compassion: Connecting Issues of Justice, zbirke esejev, ki so jih zapisali vodilni avtorji in aktivisti sodobnega časa, ki se trudijo za odpravo različnih vrst nasilja.


To je prelomna knjiga, ki lahko poveže različna gibanja in pomaga pri izbirah, ki vodijo v miroljuben in pravičen svet za vse. Eseji osvetljujejo vezi med nepravičnostjo do živali in različnimi oblikami družbene in ekološke nepravičnosti ter  začrtajo pot do svetovnega miru, sočutja in svobode. Vsebino za knjigo je do zdaj prispevalo 28 avtorjev. Med njimi so Ruby Roth, Melanie Joy, Colleen Patrick-Goudreau, Will Tuttle in drugi, tudi pri nas že dobro znani pisci. Seznam avtorjev pa še ni zaključen, saj knjiga še nastaja.

Urednik knjige je v sodelovanju z ameriško založbo Vegan Publishers na platformi za množično financiranje Indiegogo 21. aprila 2014, na svetovni dan Zemlje, začel projekt zbiranja sredstev za izdajo knjige. Potrebujejo 18.000 ameriških dolarjev, ki jih želijo zbrati do 25. maja letos. Že za 10 dolarjev lahko kupite elektronsko knjigo, za 25 dolarjev tiskano knjigo, obstajajo pa še drugi paketi, z nakupom katerih lahko prispevate k izidu knjige.

Vabimo tudi k ogledu nagovora, ki ga je urednik Will Tuttle pripravil v ta namen.

2 komentarja: