sreda, 23. april 2014

STOP VIVISECTION: 1 milijon veljavnih podpisov

1 milijon veljavnih podpisov? Imamo jih!
Oblasti držav članic Evropske unije  so potrdile, da smo zbrali več kot 1 milijon veljavnih podpisov v podporo evropski državljanski pobudi STOP VIVISECTION.
 
To pomeni, da STOP VIVISECTION lahko nadaljuje institucionalni proces ter da bo prva državljanska pobuda, ki jo bosta obravnavala in analizirala novo izvoljena Evropski parlament in Evropska komisija.
 
Septembra 2014 bo v Evropskem parlamentu v Bruslju obravnava, na kateri bosta sodelovala naša predstavnika André Ménache in Gianni Tamino. Oktobra 2014 bomo prejeli uradni odgovor, v katerem bo Evropska komisija sporočila, na kakšen način bodo zadostili našim zahtevam.

Potrebujemo vas: Evropske volitve, “Glas za STOP VIVISECTION”
STOP VIVISECTION je največja civilna iniciativa proti poskusom na živalih doslej: 1,35 milijona evropskih državljanov je formalno izrazilo svojo voljo za ukinitev poskusov na živalih. Brez financiranja in lobijev, zgolj z delom prostovoljcev in nevladnih organizacij.
 


Zdaj smo pred naslednjim izzivom: potrebujemo Evropski parlament, ki bo proti poskusom na živalih; njegova sestava je bistvena. Z aktivno uporabo naših državljanskih pravic nam bo to uspelo! 

Pomagajte nam!
Kontaktirajte kandidate za poslance v Evropskem parlamentu v svojih državah in jih povabite, da podprejo državljansko pobudo STOP VIVISECTION: pošljite jim elektronska sporočila, delite pasice na njihovih družabnih omrežjih, postavljajte jim vprašanja na javnih srečanjih. Kandidati se lahko kampanji pridružijo do 17. maja. V zadnjem tednu pred evropskimi volitvami bomo javno promovirali vse kandidate, ki bodo podprli pobudo STOP VIVISECTION, in povabili državljane, naj jih volijo.

STOP VIVISECTION? Čas je že, da ustavimo poskuse na živalih
Ob Svetovnem dnevu živali v laboratorijih, ki ga obeležujemo vsako leto 24. aprila, vas vabimo k branju našega prispevka "Čas zagovornikov poskusov na živalih se izteka" in k ogledu predavanja o tem zakaj so poskusi na živalih z znanstvenega stališča neustrezni.

Prošnja za konec …
Evropsko državljansko pobudo STOP VIVISECTION na evropski ravni koordinira organizacijski odbor, ki je vse dejavnosti do sedaj izvedel z le 25.000 evri, zbranimi s prostovoljnimi prispevki nevladnih organizacij in posameznikov. Za premostitev končnega dela kampanje potrebujemo še približno 8.000 evrov. Vsaka posamezna donacija je bistvenega pomena. Prispevate lahko preko storitve PayPal ali bančnega transferja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar