sreda, 10. april 2013

Veganska atletinja Fiona Oakes zmagala na maratonu na Severnem poluLetošnji UVU Maraton na Severnem polu je bil zaradi najtežjih razmer v zgodovini tega tekmovanja še posebno zahteven. To pa ni bila nepremagljiva ovira za vegansko športnico, ki je 9. aprila 2013 s časom 4 ure 53 minut izboljšala prejšnji rekord proge za 45 minut in zmagala v ženskem maratonu. Od moških tekmovalcev sta bila le dva hitrejša od Fione, drugouvrščena ženska  pa je za njo zaostajala za 55 minut.

Oktobra jo čaka še maraton na Južnem polu.


Kdo je Fiona Oakes?


Fiona se je predstavila tudi v dokumentarnem filmu Povezovanje dejstev, je zelo aktivna ženska, izredno uspešna športnica in veganka že od najstniških let.

Kadar ne tekmuje, dan začne ob 3.30 uri zjutraj - z delom v svojem zatočišču Tower Hill Stables v Essexu v Veliki Britaniji, kjer skrbi za 400 rešenih živali. Ko poskrbi za 22 psov, 53 konjev, 82 pujsov, 50 mačk, 40 ovc, 20 koz, 3 krave in jato kokoši, gosi, rac in pavov, obuje tekaške čevlje in prične s treningom. Je tudi gasilka in ves čas v pripravljenosti, da se hitro odzove, če jo potrebujejo.


Fiona Oakes ni novinka v ekstremnih preizkušnjah. Od njenih mnogih uspehov naj poleg petih rekordov proge ter prvih mest na maratonih Halstead (2007) in Rovaniemi (2010) ter Great North Run (2011) izpostavimo lansko zmago na zelo zahtevni preizkušnji, puščavskem ultramaratonu Marathon des Sables, znanem tudi kot "najzahtevnejša tekma na svetu", na kateri tekmovalci v peklenski vročini pretečejo 154 milj dolgo progo v Sahari.
Čestitajte Fioni in pomagajte njenim živalim

Z dobrimi rezultati na vzdržljivostnih preizkušnjah Fiona neizpodbitno ovrže stereotip o šibkih veganih, vendar pa so pravi razlog, da se udeležuje ekstremnih preizkušenj, živali, za katere skrbi v svojem zatočišču Tower Hill Stables. Mesečni stroški za hrano in zdravila presegajo £10.000, zato Fiona Oakes z vsako preizkušnjo zbira sredstva za zatočišče. Vsak evro pomaga in če kakšnega lahko pogrešate, vam predlagamo, da ga namenite živalim v Tower Hill Stables in plemeniti ženski, ki zatočišču posveča nepredstavljivo veliko energije. Če želite, pa v Fioninem imenu lahko darujete tudi Vegan Society, katerega podpornica je Fiona.

Preberite več
Tekst: Vegansta iniciativa

Ni komentarjev:

Objavite komentar