sreda, 31. avgust 2011

Svobodna Yvonne


Pred tremi tedni smo poročali o kravi Yvonne, ki je konec meseca maja pobegnila s farme in se uspešno izmikala
  • lovcem, ki so jo hoteli ustreliti,
  • prostovoljcem, ki so jo hoteli rešiti pred lovci,
  • helikopterjem, opremljenim s toplotnimi kamerami,
  • posameznikom, katerim je za njeno prijetje nek nemški časnik obljubil 10,000 eur nagrade,
  • jasnovidki (ki je rekla, da je po telepatski povezavi "govorila z Yvonne, ki pravi, da ji gre dobro, ni pa še pripravljena zapustiti skrivališča") ter
  • vabam v obliki (menda) privlačnega vola Ernsta, Waltraud, sotrpinke s farme, ki so jo rešili aktivisti in prav tako rešenega Yvonnine teličke Friesi. Waltraud in Friesi je Yvonne sicer ponoči obiskovala, ni pa se dovolila ujeti.

Po skoraj 100 dneh bivanja v bavarskih gozdovih se je Yvonne, za katero vodja zavetišča za živali pravi, da je "spretna kot podlasica", očitno privadila novega življenja v divjini. Tisti, ki so jo za trenutek ali dva uspeli zagledati, poročajo, da se vede kot divja žival.

Sedaj z veseljem sprejemamo novico, da so v ponedeljek nemške oblasti prepovedale lov na Yvonne. V zavetišču Gut Aiderbichl, ki je "kupilo" Yvonne, pravijo, da ima dovolj vode in hrane - vsaj do pozne jeseni. Če se tedaj odloči dovoliti se ujeti aktivistom, jo bodo odpeljali v Gut Aiderbichl, kjer se bo pridružila Waltraud in Friesi, vse tri bodo pa do (naravnega) konca življenja lahko uživale svobodo na prostranih pašnikih, kjer jim ne bo nihče hotel škodovati.

Vir:

2 komentarja: